неділю, 10 січня 2016 р.

10 речей, яким варто було б навчати дітей у школі:

1. Правило 80/20 (принцип Парето).
«20% зусиль дають 80% результату, а інші 80% зусиль - лише 20% результату».
Тобто, 80 відсотків усіх отриманих вами доходів приносять вам лише 20 відсотків вашої діяльності. Багато чого з того, що ви робите, насправді не так вже необхідно, як ви вважаєте.


2. Закон Паркінсона.
«Робота заповнює час, відпущений на неї».
Ви можете робити те, що вам треба, набагато швидше, ніж ви думаєте. Чим більше часу ви приділяєте на завдання, тим більше його піде.

3. Спочатку віддавайте, а потім отримуйте.
Саме в такому порядку, а не навпаки.
З часом ви отримаєте більше, ніж віддали.

4. Випереджайте події. Не гальмуйте.
Це не тільки позбавить вас від очікувань, але і доставить вам задоволення - ви відчуєте, що маєте владу керувати своїм життям.

5. Помилки і невдачі - це добре.
Вони дозволяють придбати безцінний досвід, дізнатися безліч цікавого і стати успішним, оскільки успіх у житті нерідко приходить лише в тому випадку, якщо ви не піддалися невдач і помилок. Він приходить лише до наполегливим.

6. Не ставтеся до себе занадто суворо.
Це лише створює додаткову непотрібну внутрішню біль і забирає дорогоцінний час.

7. Не порівнюйте себе з іншими.
Якщо ви порівнюєте себе з іншими, ви дозволяєте зовнішньому світу контролювати своє самовідчуття. Перепади настрою вам забезпечені.
Набагато більш продуктивно порівнювати себе з собою ж. Щоб побачити, наскільки ви просунулися вперед, яких цілей ви досягли і як ви виросли над собою.

8. 80-90% того, чого ви боїтеся, ніколи не станеться насправді.
Це - всього лише чудовиська, що існують тільки у вас в голові. І якщо це все-таки трапляється, то найчастіше все не настільки жахливо, як ви очікували. Занепокоєння в більшості випадків є всього лише марною тратою часу.

9. Не сприймайте все занадто серйозно.
Те, що сьогодні здається великою проблемою, ви можете навіть не згадати через три роки. Якщо ставитися до себе, своїм думкам і емоціям занадто серйозно, то це принесе тільки непотрібні страждання. Тому охолоньте і розслабтеся. Ваш настрій зміниться чудесним чином.

10. Ваше ставлення змінює реальність.
Якщо ви налаштовані на негатив, ви матемете рацію. Якщо ж ви спробуєте направити своє ставлення до життя в позитивне русло, всі ваші думки почнуть працювати на те, щоб втілити цей позитив в реальність. А думки - це початок вчинків, і кожен вчинок, як відомо, має наслідки. Ви маєте право вибирати самі, який результат отримаєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар