субота, 8 серпня 2015 р.

Як виростити щасливу дитину

Немає нічого більш важливого для батьків, ніж виховати здорове і щасливе потомство. І в першу чергу в кожній родині повинна бути гармонія.Ось тринадцять корисних порад для мам і тат, які насправді дуже прості, але при цьому дуже практичні. Не забувайте про ці принципи виховання, і ви виростите щасливих і впевнених у собі дітей!


  1. Завжди починай з себе. Намагайся відпочивати, висипайся, харчуватися здоровою їжею, займайся спортом. У першу чергу подавай своїм дітям правильний приклад.
  2. Стеж за своїми емоціями. Не доводь себе до стресів і емоційних зривів. Намагайся тверезо дивитися на речі і бути спокійною.
  3. Якщо дитина поводиться погано, то розцінюй його поведінку як бажання довести або донести якесь послання до дорослих. Швидше за все, йому не вистачає від батьків уваги, турботи і любові.
  4. Не нагадуй йому постійно про його недоліки. Ніяких порівнянь з іншими дітьми бути не повинно. Це може знизити самооцінку чада. Акцентуй увагу на перевагах дитини, допомагай йому в досягненні цілей.
  5. Якщо ти хочеш, щоб дитина поважала твої прохання і бажання, тоді поважай і його.
  6. Приймай свою дитину саме такою, якою вона є. Не старайся змінити його повністю. Чи не ламай її життя, вона сама повина вибирати заняття до душі і бути тим, ким вона хоче бути.
  7. Спілкуйся з дитиною в спокійному тоні. Не кричи на неї.
  8. Критикуй або хвали вчинки дитини, а не її саму. Приміром, говори не "Ти поганий", а "Ти поступив в цьому випадку погано".
  9. Дивись дитині в очі при розмові.
  10. Показуй малюкові, що він є важливою частиною сім'ї. Давай йому дрібні доручення, щоб він відчував себе корисним.
  11. Підвищуй самооцінку дитини до здорових меж.
  12. Щеплюй дитині відповідальність за свої вчинки і свій вибір.
  13. Рости дитину в любові, гармонії і турботі.

Якщо ти хочеш, щоб твоя дитина була впевненою у собі, щасливою і вміла радіти життю, візьми на озброєння ці принципи.

Немає коментарів:

Дописати коментар